Design automatického dávkovače vody pro domácí zvířata - Tangatarova, Tansylu (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2024)
Tématem této bakalářské práce je design automatického dávkovače vody pro zvířata, přesněji pro kočky a psy malých plemen. Cílem je vytvořit design produktu, který bude splňovat ergonomické, hygienické a estetické parametry s možností vzdálené podpory napájení a dálkového ovládání zařízení. Zařízení musí mít snadné ovládání a snadnou údržbu pro uživatele, být bezpečné pro zvířete a uživatele a zároveň mít ochranu proti nežádoucímu zacházení ze strany zvířete. Všechny vnitřní komponenty musí být chráněny proti vniknutí vody. Výsledný design dávkovače vody pro zvířata je inspirován kosmickým tématem, má elegantní, moderní a esteticky příjemný vzhled. Produkt byl rozměrově navržen s ohledem na ergonomii cílové skupiny zvířat. Díky své konstrukci má dávkovač snadnou údržbu. Bylo navrženo ovládání pomocí dotykového tlačítka a také pomocí mobilní aplikace, ke které vznikl návrh uživatelského rozhraní. Bezdrátový provoz umožňuje lithiová baterie. Produkt může najít své uplatnění v domácnostech se zvířaty.

The topic of this bachelor thesis is the design of an automatic water dispenser for animals, specifically for cats and small breed dogs. The goal is to create a product design that meets ergonomic, hygienic, and aesthetic parameters with the possibility of remote power support and remote control of the device. The device must be easy to operate and maintain for users, safe for both animals and users, and also have protection against misuse by the animal. All internal components must be protected against water intrusion. The final design of the water dispenser for animals is inspired by a space theme, featuring an elegant, modern, and aesthetically pleasing appearance. The product was dimensionally designed with the ergonomics of the target animal group in mind. Thanks to its construction, the dispenser is easy to maintain. Control was designed using a touch button and also through a mobile application, for which a user interface was developed. Wireless operation is enabled by lithium batteries. The product can find its application in households with animals.
Design of Automatic Water Dispenser for Pets
Keywords: automatický dávkovač vody; automatická fontána; kočka; pes; design; automatic water dispenser; automatic fountain; cat; dog; design