LNA pro přijímač APT signálů - Žúrek, Dan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a následnou možností realizace a optimalizace LNA, tedy nízkošumového zesilovače, pro příjem APT signálů z NOAA družic v kmitočtovém pásmu 137MHz – 138MHz. První část práce se zaměřuje na rozbor jednotlivých kritických parametrů zesilovače a příslušných filtračních obvodů s hlavním důrazem na šumové číslo a vysokou selektivitu. Další část práce je zaměřená na konkrétní návrh a simulaci tohoto zesilovače za pomoci programu Ansoft Designer s následným vytvořením desky plošných spojů v programu Cadsoft Eagle. Finální část práce se zabývá výrobou prototypu zesilovače, jeho měřením a vyzkoušením v reálném provozu přijmu APT signálů.

This bachelor thesis is dealing with design, realization and optimization of the LNA (Lownoise amplifier) for receiving of APT signals from the NOAA weather satellites in 137 MHz – 138 MHz frequency band. The first part of this work is aimed on critical parameters of the amplifier and the filter circuits especially on a noise figure and a high selectivity. The next part of this project is about the particular concept and simulation of LNA by using the Ansoft Designer software. The printed circuit board is realized in the Cadsoft Eagle. The final part of this bachelor thesis is dealing with a production of such amplifier together with its measurement and testing in a real operation of receiving APT signals.
LNA for the APT signals receiver
Keywords: LNA; ATF 53189; zesilovač; přizpůsobení; pásmová propust; APT signály; LNA; ATF 53189; amplifier; matching; bandpass; APT signals