Optimalizace náborových procesů a adaptace zaměstnanců ve vybrané společnosti - Hauk, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Diplomová práce se zabývá řízením lidských zdrojů ve zvoleném nemocničním zařízení. Cílem práce je předložení návrhů na zefektivnění a optimalizaci náborových procesů v organizaci a následné adaptace nových zaměstnanců. Výzkum práce provedu pomocí dotazníkového šetření s řadovými zaměstnanci a strukturovaného rozhovoru s nadřízenými a vedením společnosti. Na základě zjištěných výsledků budou navrženy změny, které povedou ke zkvalitnění výše zmíněných firemních procesů.

The thesis deals with the human resources in chosen hospital facility. The aim of the thesis is to give proposals to optimize recruitment process and the subsequent adaptation of new employees in the organization and to make them more efficient. The research will be carried out through a questionnaire survey with in-house staff and a structured interview with superiors and management. Based on the results found, changes will be proposed to improve the aforementioned business processes.
Optimization of Recruitment Processes and Adapting Employees in the Selected Company
Keywords: náborový proces; výběrové řízení; adaptační proces; řízení lidských zdrojů; dotazníkové šetření; rozhovor; recruitment process; selection; adaptation process; human resources management; questionnaire survey; interview