Online ovládání robotického SCARA manipulátoru - Pařík, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Bakalářská práce se zabývá SCARA robotem značky Epson. Teoretická část popisuje části a funkce manipulátoru H554BN a jeho kontroléru SRC 310. Je zde taky zahrnuta kapitola o jazyku SPEL III, sloužícímu k programování robotu. Praktická část se týká zprovozěnní robotu. Zaměřuje se na vytvoření magnetického úchopu a třídy v C# pro ovládání robotu pomocí PC. Závěrečný cíl je demonstrovat schopnosti manipulátoru na nějakém zajímavém úkolu.

Bachelor’s thesis deals with Epson SCARA robot. Theoretical part of this project descri- bes parts and functions of manipulator H554BN and its contorller SRC 310. There is also included chapter about the SPEL III robot programming language. Practical part is about putting the robot into operation. It’s focused on the creation of magnetic grip and C# class for controlling robot via PC. The final aim is to demonstrate manipulators abilities in some interesting task.
Online control of SCARA robotic manipulator
Keywords: Robot; EPSON; Manipulátor; SCARA; Magnetický úchop; SRC 310; H554BN; Robot; EPSON; Manipulator; SCARA; Magnetic grip; SRC 310; H554BN