Sledování jakosti pitné vody v České republice - Zelníček, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
V první části bakalářské práce zpracovávám kvalitu pitné vody, její monitoring, vybrané ukazatele, legislativní požadavky a jejich historický vývoj. Ve druhé části hodnotím vybrané ukazatele po dobu 4 let na základě dostupného monitoringu pitné vody prováděné Státním zdravotním ústavem.

In first part of bachelor thesis I process drinking water quality, its monitoring, chosen indicators, legislative demands and their historical development. In second part I rate chosen indicators for 4 years based on available monitoring drinking water conducted by State medical institute.
Monitoring of drinking water quality in the Czech Republic
Keywords: kvalita pitné vody; tvrdost vody; dusičnany; arsen; mangan; železo; drinking water quality; water hardness; nitrates; arsenic; manganese; iron