Využití finanční analýzy v podniku - Zvoníček, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2012)
Diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace podniku pomocí vybraných metod finanční analýzy. Vychází z teoretických poznatků, které specifikují v analytické části nedostatky finančního hospodaření a následně jejich příčiny. Na základě zjištěných výsledků je navrhnuto zlepšení současné situace a zhodnocení přínosu pro podnik.

The master’s thesis is focused on appreciation company financial situation by method financial analysis. It is based on theoretical findings that specify lacks of money management and its causes in analytical part. On the basis of discovered findings there is an improvement proposal of current situation and benefit evaluation for company.
Applying Financial Analysis at a Company
Keywords: Finanční analýza; výkonnost podniku; poměrové ukazatele; rozvaha; výkaz zisku a ztráty; Cash flow; bonitní a bankrotní indexy; pyramidové systémy ukazatelů; Financial Analysis; Corporate Performance; Financial Ratio; Balance Sheet; List of Profit and Loss; Cash Flow; Value and Bankruptcy Indexes; Pyramidal Systems of Indices