Rodinný dům v Rybanoch - Sokolík, Patrik (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Obsahom bakalárskej práce je vypracovanie projektovej dokumentácie pre návrh rodinného domu nachádzajúceho sa v obci Rybany, na Slovenku. Jedná sa o samostatne stojaci rodinný dom čiastočne podpivničený, s dvoma nadzemnými poschodiami. Objekt rodinného domu je navrhnutý ako jednogeneračný. Konštrukčný systém je murovaný zo strateného debnenia Velox. Objekt je zastrešený vegetačnou plochou strechou. Výkresová časť je spracovaná v počítačovom programe ArchiCAD.

The aim of this bachelor thesis is to create a project documentation for the new family house in village Rybany. I tis two-storey stand-alone object with cellar under part of the house. House is designed for one generation. The construction system is walled from lost formwork Velox. The roof is designed as flat and covered with vegetation. The drawing part is created in software ArchiCAD.
Detached House in Rybany
Keywords: Rodinný dom; čiastočne podpivničený; plochá strecha; zelená strecha; vegetačná strecha; Velox; Family house; Detached house; partial basement; flat roof; green roof; vegetation roof; Velox