Konstrukční návrh sestavné klimatizační jednotky - Měrka, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Cílem diplomové práce je na základě stanovených požadavků provést konstrukční návrh sestavné klimatizační jednotky. Sestavné klimatizační jednotky umožňují značnou pružnost při návrhu klimatizačních zařízení. Sestavná jednotka se skládá z několika sekcí (sekce ohřívače, sekce chladiče, zvlhčovací sekce, ventilátorová sekce, směšovací sekce, filtrační sekce), takže má projektant možnost použít pouze ty části, které jsou nezbytné pro zajištění požadavků investora.

The goal of this diploma thesis is to design a modular air handling unit based on determined requirements. Modular air handling units provide great flexibility for consultants when work-ing on a project. Modular air handling units are assembled using many sections (heater section, cooler section, humidification section, fan section, etc) which gives the consultant an advantage to use only those sections necessary for particular project.
Design of an air handling unit
Keywords: sestavná vzduchotechnická (klimatizační) jednotka; sekce; 3D návrh; konstrukce; air handling unit; section; 3D design; construction