Posouzení finančních ukazatelů společnosti Livi Dubňany pomocí časových řad - Kozák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Tato bakalářská práci se bude zabývat vybranými ekonomickými ukazateli firmy LIVI, spol. s r.o. a následnou aplikací statistických metod na tyto ukazatele za účelem predikce. Práce se sestává ze čtyř hlavních částí. Vymezení cílů práce, jmenovitě zhodnocení vývoje a návrhy, vytvoření programu pro výpočet ekonomických ukazatelů. Teoretickým východiskům, zejména pak finančním ukazatelům, regresní analýze a analýze časových řad. Charakteristice firmy a dopočtem finančních ukazatelů ze zapůjčených účetních výkazů. Aplikace teoretických poznatků pro výpočty a predikce. Vlastní návrhy a doporučení. Výstup této bakalářské práce poslouží jako možný odrazový můstek při volbě strategických plánů a sestavování cílů podniku.

This bachelor’s thesis will deal with selected economic indicators LIVI company, spol. s.r.o. and subsequent application of statistical methods to these indicators in order to predict. The thesis consists of four main parts. Specification of the thesis, namely the development and evaluation of proposals, the creation of the calculation of economic indicators. Theoretical basis, especially financial data, regression analysis and time series analysis. Enterprise characteristics and by calculation of financial indicators of borrowed financial statements. Application of theoretical knowledge for its own calculations and draft recommendations. The output of this bachelor’s thesis will serve as a possible starting point in choosing strategic plans and compiling business objectives.
Assessing the Financial Indicators of the Company Livi Dubňany Using Time Series
Keywords: Časové řady; Regresní analýza; Predikce; Výkonnost podniku; Finanční ukazatele.; Time series; Regression analysis; Prediction; Performance of the company; Financial indicators.