Rychlá rekonstrukce fotoakustických obrazů - Kukliš, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Schopnost rekonstrukce fotoakustických obrazů je důležitým předpokladem pro studium měkkých tkaniv, nebo vaskulárního a lymfatického systému v malém prostoru a ve vysokém rozlišení. V současné době řešení vyžaduje enormní výpočetní výkon a je znatelně časově náročný. V této studii by jsme rádi představili nové řešení, které by bylo mnohem rýchlejší a jednodušší na použití. Moje řešení je až 20x rychlejší a potřebuje o čtyřicet procent méně paměti. Toto řešení může být lepší alternativou pro vědce, kteří studují měkké tkáně pomocí fotoakustického zobrazování.

The ability of reconstruction of photoacoustic images is important requirement to study soft tissues or vascular and lymphatic systems in high resulution but in small space. Today solution needs extensive computing power and it is noticeably time-consuming. In this study we would like to introduce a new solution which would be a way much faster and easy to use. My solution is up to 20x faster and needs forty percent less memory. This solution may be a better alternative for scietnist who study soft tissues by photoacoustic imaging.
Fast Reconstruction of Photoacoustic Images
Keywords: Fotoakustické zobrazování; Ultrazvuk; Vysoce-výkonné výpočty; Paralelné výpočty; Vektorizace; Photoacoustic imaging; Ultrasonic; HighPerformanceComputing; Parallel computing; Vectorisation