Příprava a vlastnosti ryzích geopolymerů - Bartoňová, Pavla (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2009)
Zhodnocení fyzikálních a chemických vlastností geopolymerních kompozitů připravených na bázi alkalicky aktivovaného metakaolinu s obsahem oxidu křemičitého. Optimalizace složení a návrh vhodné směsi pro přípravu kompozitních materiálů s geopolymerní matricí s ohledem na užitné vlastnosti.

Evaluation of physical and chemical properties of geopolymer composites based on alkali aktivated metakaoline and silicate oxide.
Preparation and properties of authentic geopolymers
Keywords: Geopolymery; pojiva; silikátové kompozity; alkalická aktivace; metakaolin; Geopolymers; binders; silicate composites; alkali activation; metakaolin