Program pro výuku cizích jazyků pro mobilní zařízení - Janča, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Bakalářská práce se zabývá vývojem výukové aplikace cizích jazyků pro mobilní zařízení, která vyučuje fráze a slova pomocí účinného adaptivního algoritmu. Výukový algoritmus se přizpůsobuje uživateli využitím informací z průběhu učení za účelem maximalizace efektivity výuky. V práci jsou představeny výukové algoritmy a programování v XCode pro iOS. Tvorba výukové aplikace je složena z mnoha disciplín, a proto se práce zabývá i tématy jako teorie výuky, výběr cílové mobilní platformy, přehled populárních výukových aplikací a uživatelské testování.

This thesis deals with the development of foreign language teaching applications for mobile devices. The applications teach phrases and words using effective adaptive algorithms. Educational algorithms adapt to the user by using information from the course of learning in order to maximize teaching effectiveness. The thesis presents educational algorithms and programming in XCode for iOS. The creation of an educational application is composed of several disciplines and so the thesis deals with topics such as the theory of teaching, choice of target mobile platforms, an overview of popular educational applications and user testing.
Teaching of Foreign Languages on Mobile Devices
Keywords: mobilní; aplikace; iOS; Android; adaptivní výuka; cizí jazyk; mobile; application; iOS; Android; adaptive learning; foreign language