Knihovna kompresních algoritmů - Kozák, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2011)
Náplní této bakalářské práce je vytvoření Knihovny kompresních algoritmů pracujících s daty v paměti. V práci je vysvětlen princip komprese a dekomprese jednotlivých metod, popsané kroky a řešení možných problémů jednotlivých algoritmů a implementace těchto algoritmů v praxi. V závěru je srovnání výsledků provedených algoritmů s několika stávajícími programy na kompresi dat.

The purpose of this bachelor's thesis is to create the Library of Compression Algorithms which operates with data in memory. There is explained the principle of compression and decompression of individual methods, described steps and solutions for potential issues of individual algorithms and practical implementation of these algorithms. In conclusion there is the comparison of results of implemented algorithms with some existing programs for data compression.
Library of Compression Algorithms
Keywords: RLE; Adaptivní Huffmanovo kódování; Aritmetické kódování; LZ77; LZW.; RLE; Adaptive Huffman coding; Arithmetic coding; LZ77; LZW.