Návrh obytné zóny v Dolní Lutyni - Tkáčová, Klára (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Cílem bakalářské práce je návrh variantního řešení obytné zóny v obci Dolní Lutyně. Jedná se především o nalezení vhodného uspořádání stavebních pozemků na vymezeném území, vyřešení dopravní infrastruktury a dopravy statické. Všechny varianty byly podrobně rozpracovány do výkresů - situací, podélných profilů a vzorových příčných řezů. Na základě výběru a vyhodnocení multikriteriálních hledisek byla vybrána nejoptimálnější varianta pro budoucího investora.

The aim of this bachelor´s thesis is the proposal of various solution of residential area in the village of Dolní Lutyně. It is mainly about finding a suitable arrangement of the construction lands in the defined territory, the resolution of transport infrastructure and static transport. All the variants have been extensively elaborated into a drawings- situations, longitudinal profiles and typical cross sections. The most optimal variant for the future investor was selected base on the selection and evaluation of the multi-criteria aspects.
Dolní Lutyně - Residential Zone Design
Keywords: Obytná zóna; Dolní Lutyně; stavební parcela; parkovací stání; varianty; pozemní komunikace; vzorový příčný řez; podélný profil; vjezd; příčný sklon; Residential zone; Dolní Lutyně; building plot; parking places; variants; roads; typical cross section; longitudinal profile; entry; cross slope