Návrhy na zlepšení v chodu profesionálního sportovního klubu - Formánek, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2011)
Diplomová práce analyzuje současnou ekonomickou situaci hokejového klubu HC Kometa Brno, a.s., včetně analýzy motivů a podmínek pro sponzorování klubu. Hlavním cílem této práce bylo vytvoření teoretického popisu problematiky marketingu (resp. marketingového mixu), návrhů na zlepšení v chodu hokejového klubu, finanční analýzy a možností sponzoringu a následně jejich praktické využití.

The thesis analyses the current economic position of the football club HC Kometa Brno, a.s. (joint-stock company), including the analysis of motives and conditions for the sponsorship of the club. The primary task of this thesis was to create a theoretical description of the points at issue of marketing (or marketing mix), suggestions for improving the operation of hockey club, financial analysis sponsorship opportunities and consequentially their practical use.
The Suggestions for Improving the Operation of Professional Sports Club
Keywords: Ekonomika hokejového klubu; HC Kometa Brno; marketingový mix; finanční analýza; sponzor; Economy of hockey club; HC Kometa Brno; marketing mix; financial analysis; sponsors