Vytvoření interaktivních apletů pro podporu výuky zpracování obrazů - Křivánek, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá vytvořením aplikací pro podporu výuky počítačové grafiky. Cílem práce je vytvořit jednoduché aplikace, které budou názorně ukazovat jak jednotlivé metody fungují. Jsou zde implementovány metody konvoluce pro filtrování obrazů, dithering zabývající se distribucí chyby, bitové roviny, které zobrazují jednotlivé bitové roviny obrazu, gama korekce pro zesvětlení či ztmavení obrazu a procedurální textury. Všechny tyto metody jsou vytvořeny formou Java appletů.

This thesis deals with the creation of applications for support of education computer graphics. The aim is to create a simple application which will show the functioning of the various methods. I implemented convolution methods for image filtering, dithering engaged in the distribution errors, bit planes that show each bit plane image, gamma correction to lighten or darken the image and procedural textures. All these methods are created in the form of Java applets.
Interactive applets supporting teaching digital image processing
Keywords: Java; applet; konvoluce; dithering; Floyd-Steinberg; bitové roviny; procedurální textury; gama korekce; Java; applet; convolution; dithering; Floyd-Steinberg; bit planes; procedural textures; gamma correction