Investiční portfolio a jeho tvorba - Ryba, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Diplomová práce má za úkol zhodnotit jednotlivé investiční příležitosti, které jsou detailně popsány a zjistit tak ideální investiční portfolio, jenž bude pomocí dollar-cost averagingu financováno. Mezi hlavní investice, které budou pospány se řadí akcie, dluhopisy, drahé kovy, podílové fondy a další. Následně bude vyhodnocen stav jednotlivých investic, jejich příležitosti, ale také rizika, jenž jsou s nimi spojena.

The task of the thesis is to elaborate on investment opportunities, wchich are described in detail and to determine the ideal portfolio, that will be financed by dollar-cost averaging. The main investments include stocks, bonds, precious metals, mutual funds and more. Subsequently, the state of individual investments, their opportunities, but also the risks associated with them will be evaluated.
Investment portfolio and its creation
Keywords: Investice; investiční portfolio; diverzifikace; riziko; výnosnost; investiční možnosti; Investment; investment portfolio; diversity; risk; efficiency; investment opportunities