Senior centrum Žďár nad Sázavou - Brukner, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2021)
Cílem této diplomové práce je návrh domova s péčí o seniory a osob se zdravotním postižením ve Žďáru nad Sázavou. Objekt je navržen jako třípodlažní budova se suterénem. V suterénu je technické zázemí. V prvním patře se nachází jídelna, ordinace, zázemí personálu a recepce. Druhé a třetí patro obsahuje společné prostory a pokoje. Budova má prefabrikovanou železobetonovou konstrukci s tepelnou izolací z minerální vlny. Je pokryta zelenou střechou. Základy jsou tvořeny pilotami. Příčka je navržena ze sádrokartonových panelů. Projekt a 3D vykreslování byly prováděny v softwaru Revit a Lumion. Všechny konstrukce splňují platné normy a předpisy. Pozemek obsahuje také venkovní parkoviště a park.

The aim of this master thesis is to design home for the residential care of elderly and disabled people in Žďár nad Sázavou. It is designed as a three-storey building with a basement. There are technical facilities, in the basement. Canteen, doctor´s office, manager‘s office and reception are located on the first floor. Second and third floor contains common premises and residential units.building has a prefabricated reinforced concrete structural framework with mineral wool thermal insulation. It is covered with an extensive green roof. Piles are designed as the foundation. Partition wall is designed from plasterboard. The project and 3D rendering were carried out in Revit and Lumion software. All structures comply with the valid standards and regulations. The building site contains also an outdoor car park and a park.
Senior centre in Ždár nad Sázavou
Keywords: Domov pro seniory; 3 nadzemní podlaží; extenzivní zelená střecha; prefabrikovaný skelet; minerální vlna; plochá střecha; home for the Elderly; three-storey building; extensive green roof; prefabricated structural framework; mineral wool; flat roof