Zhodnocení ekonomické efektivnosti podnikové investice - Figala, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na zhodnocení ekonomické efektivnosti dvou konkrétních návrhů k investici na základě příslušných metod vhodných k hodnocení efektivnosti investic. První část práce obsahuje teoretický základ potřebný k hodnocení efektivnosti investic. Druhá, analytická část je zaměřena na aplikování metod na dané investiční projekty. Ve třetí části, na základě těchto metod, je navrženo přijetí jednoho ze z těchto investičních projektů spolu s přihlédnutím k riziku investice.

This master’s thesis is focused on an evaluation of economic effectiveness of two particular investment proposals based on appropriate methods for evaluation of investment efficiency. First part of the thesis contains a theoretical basis needed for the evaluation of investment efficiency. Second part (analytical) is aimed to application of methods to the investment projects. In the third part, based on these methods, it is suggested to undertake one of these investment projects with an investment risk which is taken into account.
Investment Proposal Evaluation
Keywords: Investice; projekt; efektivnost; hodnocení; diskontní míra; Investment; project; efficiency; evaluation; discount rate