Možnosti proluky – třída Kapitána Jaroše - Krajíček, Silvia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2023)
Třída Kapitána Jaroše, urbanisticky bohatá, historicky a kultúrne významná ulica neďaleko do centra Brna, zakončená parkom Lužánky. Využívaná doposiaľ ako parkovisko, prejazd a skratka cez uličný blok. Návrh sa zaoberá využitím parcely aj napriek jej veľkým obmedzeniam. Funkciou, ktorú som zvolila je galéria divadelných kostýmov.

Třída Kapitána Jaroše, an urbanistically rich, historically and culturally significant street not far from the center of Brno, ending with Lužánky Park. Until now, it has been used as a parking lot, a drive-through and a shortcut through the street block. The proposal deals with the use of the plot despite its great limitations. The feature I chose is the theater costume gallery.
Gap options (třída Kapitána Jaroše, Brno, CZ)
Keywords: galéria; Třída Kapitána Jaroše; Brno; promenáda; gallery; Třída Kapitána Jaroše; Brno; promenade