Bezdrátový lokalizační modul s nízko-příkonovým firmware na bázi RTOS - Lipka, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2020)
Práce se zabývá návrhem a implementací bezdrátového lokalizačního modulu, který využívá technologii UWB v kombinaci s nízko-příkonovým firmware na bázi vestavěného RTOS systému. Lokalizace modulu probíhá za pomocí algoritmu TDoA. Výsledný HW modul je realizován jako vývojová dvouvrstvá DPS, založená na MCU nRF52832 (ARM, Cortex M4) a UWB modulu DecaWave DW1000. Výsledný firmware je implementován pod FreeRTOS systémem s důrazem na nízkou spotřebu. K návrhu HW je použit Eagle CAD a k implementaci firmware programovací jazyky C a Assembler.

This thesis focuses on the design and implementation of the wireless localization module, using UWB technology with emphases on low-power firmwre based on RTOS. Wireless localization is based on TDoA algorithm.  The resulting HW module is designed as a four layer PCB, based on MCU crf52832 (ARM Cortex M4) and UWB module DevaWave DW1000. Firmware is implemented using FreeRTOS with emphasis on low power consumption. For hardware implementation, Eagle CAD was used. Firmware is implemented in C and Assembly programming languages.
Wireless Localization Module with Low-Power Firmware Based on RTOS
Keywords: UWB; FreeRTOS; bezdrátová lokalizace; nízký příkon; DPS; nRF52832; Cortex-M4; TDOA; DWM1001; DW1000; UWB; FreeRTOS; wireless localization; low-power; PCB; nRF52832; Cortex-M4; TDOA; DWM1001; DW1000