Sada procedurálně generovaných efektů - Barvíř, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá vytvořením knihovny pro procedurálně generováné efekty. Popisuje techniky, využívané při vytváření navržených efektů, kterými jsou: laser, elektrický oblouk, energetická střela a štít. Výsledkem je demonstrační aplikace využívající navrhnuté knihovny s předpřipravenou scénou.

This bachelor thesis deals with creation of a library for procedural generated effects. The paper describes techniques used for creating effects such as: laser, electric arc, energetic shot and shield. The result is a demonstration application which uses designed libraries with pre-prepared scene.
Set of Procedurally Generated Efects
Keywords: OpenGL; GLSL; GPUEngine; procedurální generování; Perlinův Šum; Simplexní Šum; skybox; billboarding; OpenGL; GLSL; GPUEngine; procedural generation; Perlin Noise; Simplex Noise; skybox; billboarding