Polyfunkční dům Purkyňova - Kučera, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Předmětem této diplomové práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby polyfunkčního objektu v Brně. Stavební pozemek se nachází v městské části Medlánky v severozápadní části města Brna. Dům je koncipován jako šestipodlažní, z čehož jedno podlaží je podzemní. V podzemním podlaží se nachází hromadná garáž, technologické zázemí a sklepní kóje pro bytové jednotky. 1. a 2. nadzemní podlaží slouží k maloobchodu a administrativní činnosti. 3. a 4. nadzemní podlaží slouží k bydlení v bytových jednotkách. Součástí projektové dokumentace je také posouzení z hlediska stavební fyziky a koncepce TZB instalací. Práce byla zpracována za použití těchto programů: Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Adobe Acrobat Pro, Autodesk AutoCAD 2022, BuildingDesign, SketchUp, Lumion 9, Teplo 2017, FIRE-NX.

The subject of this master´s thesis is the preparation of project documentation for the construction of a multifunctional building in Brno. The building plot is located in the Medlánky district in the northwestern part of the city of Brno. The building is designed as a six-story building, one of which is underground. The underground floor contains a collective garage, technological facilities and cellars for residential units. The 1st and 2nd above-ground floors are used for retail and administrative activities. The 3rd and 4th above-ground floors are used for housing in residential units. The project documentation also includes an assessment in terms of building physics and the concept of technology installations. The work was prepared using the following programs: Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint, Adobe Acrobat Pro, Autodesk AutoCAD 2022, BuildingDesign, SketchUp, Lumion 9, Teplo 2017, FIRE-NX.
Mixed-use Building Purkyňova
Keywords: Polyfunkční objekt; podsklepený; plochá střecha; monolitická konstrukce; lehký obvodový plášť; Mixed-use building; basement; flat roof; monolithic construction; curtain wall system