Technologické parametry brousicího procesu - Řehák, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
V této práci je popsán brousicí proces včetně technologických podmínek s identifikací pohybů a rychlostí při broušení. Dále jsou popsány brousicí nástroje, jejich rozdělení a charakterizování. V posledním bodě jsou pak uvedeny některé dosahované parametry přesnosti broušené plochy a parametry struktury povrchu v závislosti na době trvání brousicího procesu.

In this work, there is described an abrasive process including technological terms with an identification of motions and a speed of grinding.Then there are described abrasive tools, their distribution and description. In the last part there are introduced some reached parameters of the accuracy and characteristics of the surface structure in dependence on the length of abrasive process.
Technological parameters of abrasive process
Keywords: Broušení; nástroj; brousicí kotouč.; Grinding; tool; grinding wheel.