Určování základního hlasového tónu - Matuštík, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou určování základního tónu lidského hlasu. V práci jsou vypsány a aplikovány některé metody pro určování základního tónu a metody předzpracování a závěrečné zpracování signálu po aplikaci funkcí pro určení frekvence základního řečového tónu v grafickém uživatelském prostředí.

This diploma thesis with estimation of pitch period of the human voice. The paper listed some of the methods for Estimation of pitch period and method for preprocessing and final processing of the signal after application of functions to determine the frequency of the pitch period in graphical user interface.
Estimation of pitch period
Keywords: Základní řečový tón; frekvence základního řečového tónu; autokorelace; kepstrum; GUI.; Pitch period; the speech fundamental frequency tone; autocorrelation; cepstrum; GUI.