Figura v pohybu - Havelková, Gabriela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění)
Celé své bakalářské studium jsem si vybírala náhodné náměty na zadaná nebo nezadaná témata, a když jsem se nad svými výběry zamýšlela zpětně, objevila jsem mezi nimi spojitosti, které nebyly zamýšlené. Zjistila jsem, že celou mojí dosavadní tvorbou je v určitých prvcích protkaný vývoj mé osobnosti, emocí. Je zde patrný můj vnitřní boj. ...témata mých děl byly vybrány náhodně bez patrného emočního podtextu, ale přesto když se na ně podívám, tak vidím sochy znázorňující můj vnitřní emoční vývoj.

All through my bachelor's studies, I chose random subjects on single or not single subjects, and as I contemplated my selections in retrospect, I discovered connections between them that were not intended. I've learned that my entire work so far has been laced with the evolution of my personality, my emotions, in certain elements. My inner struggle is evident here. ...the subjects of my works were chosen random without any discernible emotional subtext, but still when I look at them, I see sculptures depicting my inner emotional development.
Movement of the human body
Keywords: figura; socha; pohyb; myšlenky; figure; sculpture; movement; ideas