Penzion s restaurací - Koutný, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem předkládané diplomové práce je zpracování návrhu penzionu s restaurací ve formě projektové dokumentace, včetně problémů, které s daným tématem souvisí. Objekt se bude nacházet ve městě Bystřice pod Hostýnem, bude nepodsklepený s 3 nadzemními podlažími. Terén na stavební parcele rovný bez sklonu. Objekt bude proveden ze zděného systému POROTHERM a předpjatých panelů SPIROLL. Objekt bude mít plochou střechu. Při návrhu byl hlavně kladen důraz na funkčnost, dispozici a architektonickou stránku užívání domu.

The aim of my diplom thesis is a project of a boarding house with a restaurant. The project is created in form of project documentation including all problems and related issues. The building is situated in Bystřice pod Hostýnem. The building is without cellar with three above-ground floors and it is built from brick system POROTHERM and prestressed concrete floor slab SPIROLL. The construction has warm flat roof. Concerning house-building plot, terrain is flat without any inclination. This project is primarily focused on functional, disposal and architectural aspects of building.
A Guesthouse with a Restaurant
Keywords: Penzion; restaurace; projektová dokumentace; stavební parcela; zděný systém POROTHERM; předpjatý stropní panel SPIROLL; plochá střecha.; Boarding house; restaurant; project documentation; building plot; brick system POROTHERM; prestressed concrete floor slab SPIROLL; warm flat roof