Implementace "Start&Stop" systému do osobního vozidla se vznětovým motorem - Fajkus, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato práce pojednává o implementaci „Start&Stop“ systému u osobních vozidel se vznětovými motory. Vytváří přehled úprav a změn nutných k zařazení systému, dále posuzuje vliv systému na jízdu vozidla, jak z hlediska komfortu tak i bezpečnosti, jeho výhody a nevýhody v městském i jiném cyklu. Jelikož nebývá tento systém zařazen samostatně, budou zde rozebrány i nadřazené systémy, ve kterých je implementován.

This thesis treat of implementation „Start&Stop“ system off passenger car with diesel engine. Creates summary of adjustments and changes necessary to insertion system, further critize effect of system on ride vehicles, as on the part of komfort so and safety factor, the advantages and disavantages in urban and super urban cycle. This system has not always been ranked separately, will be there described superiors systems, on which is implemented.
"Start&Stop" system diesel engine implementation into passenger car
Keywords: start; stop; systém; startér; alternátor; ECU; rekuperace; start; stop; system; starter; alternator; ECU; rekuperation