Návrh obrábění součásti včetně její montáže - Ryšavý, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2019)
Tato diplomová práce je zaměřena na kusovou výrobu součásti a její následnou montáž. Jedná se o výměnnou vřetenovou hlavu s označením VA1 z produktového portfolia firmy TOS KUŘIM – OS, a.s. Mezi cíle diplomové práce patří charakteristika zadané součásti, následný rozbor stávajícího výrobního a montážního procesu. V kapitole cenové kalkulace jsou vyčísleny přímé a nepřímé vstupní náklady na výrobu součásti. Návrhy směřující ke zlepšení výroby byly předloženy ve firmě a nabídnuty k možné realizaci.

This diploma thesis is focused on piece production of the component and its subsequent assembly. It is an interchangeable spindle head marked VA1 from the product portfolio of TOS KUŘIM - OS, a.s. The aims of the diploma thesis include the characteristics of the assigned component, the subsequent analysis of the current manufacturing and assembly process. In the price calculations chapter, the direct and indirect input costs for the part production are quantified. Proposals to improve production were presented to the company and offered for possible implementation.
Design of part machining including it´s assembly
Keywords: obrábění; výměnná vřetenová hlava; technologický postup; montáž; cenové kalkulace; machining; interchangeable spindle head; technological process; assembly; price calculations