Sudoku řešené automaty - Bražina, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Cieľom tejto práce bolo vytvoriť typ automatu, ktorý bude riešiť hru sudoku a porovnať tento automat už s existujúcimi spôsobmi na riešenie tejto hry.

The aim of this thesis was to create a type of automaton that would solve the Sudoku game and to compare this automaton with the existing methods for solving this game.
Sudoku Solved by Automata
Keywords: Sudoku; backtracking; deterministický konečný automat; nedeterministický konečný automat; dvojdimenzionálny konečný automat; štvorcestný konečný automat; Sudoku; backtracking; deterministic finite automata; non-deterministic finite automata; two-dimensional finite automata; four-way finite automata