Nástroj pro práci s Objektově orientovanými Petriho sítěmi - Josefík, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Tato práce se zabývá tvorbou nástroje pro práci s Objektově orientovanými Petriho sítěmi za použití dvou rozdílných jazyků PNML a PNtalk. PNML slouží pro popis Petriho sítě, je založený na XML a jeho výhodou je, že dokáže každý prvek Petriho sítě popsat pomocí svých elementů. PNtalk je konkrétní implementací OOPN a je založený na jazyce Smalltalk. Nástroj pro práci s OOPN bude komunikovat s externí aplikací systémem PNtalk z důvodu výměny modelů. Na závěr budou navržena rozšíření nástroje.

This thesis deals with creation of the tool for Object Oriented Petri Nets which uses two different languages PNML and PNtalk. PNML is an XML-based interchange format for Petri nets. Its advantage is that it is possible to describe each element of Petri net by element of PNML language. PNtalk is based on the formalism of Object Oriented Petri Nets and also on Smalltalk language. The tool for OOPN will communicate with the external application PNtalk system in order to exchange models between these two applications. There will be discussed possible extensions for the tool at the end of the thesis.
The Tool for Object Oriented Petri Nets
Keywords: Objektově orientované Petriho sítě; simulace; PNtalk; PNML; simulační server; Object oriented Petri nets; simulation; PNtalk; PNML; simulation server