Rozpoznávání osob na základě antropometrických proporcí - Šimún, Samuel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Táto bakalárska práca sa zameriava na možnosti využitia biometrie a strojového učenia. Podrobne rozoberá antropometrické charakteristiky, ich vývoj a potenciál využitia týchto charakteristik pre identifikáciu osoby. Analyzuje možnosti strojového učenia a aké technológie existujú pre extrakciu pózy osoby z obrazu pre výstup pózy v druhej dimenzii a v tretej dimenzii. Taktiež práca popisuje a implementuje konkrétne metódy ktoré využívajú antropometrické vlastnosti pre identifikáciu osôb.

This bachelor thesis focuses on the potential use of biometrics and machine learning. It discusses in detail anthropometric characteristics, their evolution and the potential of using these characteristics for person identification. It analyzes the potential uses of machine learning and what technologies exist for extracting a person's pose from an image for outputting the pose in the second dimension and in the third dimension. Also, the thesis describes and implements specific methods that use anthropometric features for person identification.
Person Recognition Based on Anthropometric Proportions
Keywords: Biometria; Antropometrické vlastnosti; Strojové učenie; Odhad 2D pózy z obrazu; Odhad 3D pózy z obrazu; Biometrics; Anthropometric features; Machine learning; 2D pose estimation; 3D pose estimation