Návrh rekonstrukce stávající vstupní rozvodny a kabelové sítě 22 kV v areálu fakultní nemocnice - Komárek, Filip (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Táto diplomová práca sa zaoberá areálovou distribučnou sieťou a jednou zo vstupných trafostaníc nemocnice. Prvá časť tejto diplomovej práce rieši návrh novej káblovej siete, jej postupné oživene bez toho, aby došlo k výpadkom elektrickej energie v odberných miestach. Ďalej v tejto práci je navrhnutý kiosk, ktorý bude slúžiť, ako dočasná trafostanica pre napájanie odberov, počas rekonštrukcie rozvádzača VN. Následne je v tejto práci navrhnutá nová rozvodňa VN v jednej zo vstupných trafostaníc. Bol navrhnutý nový rozvádzač VN a vybavenie novej rozvodne VN. Ďalej v tejto práci je navrhnutá kompenzácia celého areálu, vrátane káblovej siete VN.

This master's thesis deals with the area hospital distribution networkand one of the hospital's entry substation. The first part of this master's thesis deals with the project of the new cable network, her gradual revival without any power outages at the collection points. Futher, in this thesis is project of temporary transformer station for supplying power during the reconstruction of the HV switchboard. Subsequently, in this thesis is project of the new HV switchboard in one of the entry substation. new HV switchgear and a new HV substation were projected. Futher, in this thesis is proposed compensation of the whole area, including the HV network.
Projet of reconstruction of the 22 kV incoming substation and the cable network in the faculty hospital campus
Keywords: návrh káblov VN - 22 kV; rekonštrukcia káblových tras; areálová sieť VN; určenie skratových pomerov; rekonštrukcia rozvodne VN; rozvádzače VN s izoláciou SF6; návrh rozvádzačov VN; nadprúdová ochrana; porovnávacia ochrana vedenia; návrh istiacich a meracích transformátorov; dočasná rozvodňa VN; rekonštrukcia počas prevádzky; nemocničná elektrická sieť; kompenzácia kapacitného výkonu káblovej sieti; návrh chladenia transformátora.; project of HV cables - 22 kV; reconstruction of cable ways; HV network; area HV network; determination of short-circit conditions; reconstruction of HV substation; HV switchgears with SF6 insulation; project of HV switchgears; overcurrent protection; line differential protection; project of protection and measuring transformers; reconstruction during operation; hospital electrical network; compensation of the capacity of the cable network; cooling transformer design