Návrh technologie výroby výstelky labyrintové ucpávky - Katolický, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2008)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení současného stavu řešení ucpávkových systémů vysokootáčkových turbínových motorů ve světě a navrhuje nové netradiční provedení výstelky labyrintové ucpávky turbínové strany malého proudového motoru, včetně technologie výroby, technickoekonomického hodnocení a experimentálního ověření.

The diploma work is focused to evaluation of contemporary state of sealing system solution of high speed turbine engines in the world and, newly suggesting nontraditional design of labyrinth sealing lining for turbine side of small turbojet engine, including the production technology, technical-economic classification and experimental verification.
Technology design of labyrinth packing lining production
Keywords: Proudový motor; labyrintová ucpávka; výstelka; pájení; pájka; žárový nástřik.; Jet engine; labyrinth sealing; coat; brazing; solder; heat spray.