Rekonstrukce žst. Šlapanice - Zemánek, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V rámci diplomové práce je řešena rekonstrukce železniční stanice Šlapanice s vložením nástupišť respektující platnou legislativu a umožňující přístup pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace. Práce je vyřešena ve třech různých variantách. Vždy je dodrženo zadání práce s požadavkem na tři nástupní hrany. Je vyřešeno i odvodnění upravovaného kolejiště.

The thesis dealt with reconstruction of the railway station Šlapanice inserting platforms respecting applicable laws and allowing access for people with reduced mobility. Work is solved in three different variants. It is always a work assignment complied with the requirement to three platform edge. It solved drainage edited tracks.
Reconstruction of Šlapanice Railway Station
Keywords: Železniční stanice; nástupiště; výhybka; Railway station; platform; turnout