Parametrická studie pozemní komunikace - Babík, Maroš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2018)
Cieľom bakalárskej práce je vypracovanie parametrickej štúdie cesty Ostrovačice – Veverská Bítýška. Ostrovačice sa nachádzajú v Juhomoravskom kraji. Ležia 21,3 km západne od krajského mesta Brna. Dôvodom štúdie je spracovanie a vyhodnotenie návrhov pre vlastníkov infraštruktúry a potencionálných investorov. Sú navrhnuté 3 varianty S7,5/50; S9,5/70; S11,5/90. Všetky varianty vedú cez nezastavané územie, kde sú vyriešené opatrenia pre kríženie a preložky stávajúcich komunikácii a vodných tokov.

The goal of the bachelor’s thesis is a study of the road Ostrovačice – Veverská Bítýška. Ostrovačice is situated in South-Moravian region. It is situated 21,3 km west from city Brno. The reason for a study is processing and evaluating proposals for the owners of the infrastructure and potencial investors. There were designed three variants S7,5/50; S9,5/70; S11,5/90. All variants are heading through the undeveloped terriotry, where the crossings and relocations of the actual roads and water flows have been solved.
Parametric study of road communications
Keywords: Parametrická štúdia; Ostrovačice; Veverská Bítýška; extravilán; 3 varianty; Parametric study; village Ostrovačice; village Veverká Bítýška; extra region; 3 variants