Elektronická šachovnice na FITKitu - Kubín, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou, návrhem a implementací hry šachy na platformě FITkit. K platformě je připojen VGA monitor, na kterém je zobrazena šachovnice s figurami. Hra je ovládána pomocí klávesnice na FITkitu. Práce popisuje realizaci jednotky pro zobrazení šachovnice, implementovanou v programovatelném hradlovém poli. Software v mikrokontroléru řídí zobrazovací jednotku, generuje možné tahy a kontroluje tahy figur. Součástí kontrol je i zda král nemá šach a zdali hra neskončila matem nebo patem.

This thesis deals with the analysis, design and implementation of chess on FITkit platform. The platform is connected to the VGA monitor, on which is shown the chessboard with the figures. The game is controlled by using the keyboard on FITkit platform. The work describes the realisation of the unit for the display of the checkerboard that is implemented in the programmable gate field. Software of the microcontroller controls the depictive unit, generates possible moves and checks strokes of figures. There is a control whether the King does not have the check and if the game is not over because of checkmate or stalemate.
Electronic Chessboard on the FITKit Platform
Keywords: FITkit; MCU; mikrokontrolér; FPGA; šachy; BRAM; bloková paměť; FITkit; MCU; microcontroller; FPGA; chess; BRAM; block ram