Detekce anomálií v síťovém provozu pomocí kompresních metod - Blažek, Libor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Cílem bakalářské práce je návrh a praktická ukázka funkčnosti vybraných kompresních metod. V následujících kapitolách budou probrány útoky na koncová zařízení a zmíněna některá opatření. Na ukázku budou zpracovány dvě metody pomocí vývojového prostředí. Při útocích se bude zjišťovat anomálie v síti a následně se provede na jedné z metod ukázka komprese dat. Data budou zachytávaná v běžném provozu na koncové stanici a následně při útoku.

The objective of the thesis is to design a practical demonstration of the functionality of selected compression methods. The following chapters will discuss the attacks on terminals and mentioned some measures. The show will be processed using two methods development environment. The attacks will detect anomalies in the network and subsequently carried out at one of the sample data compression methods. Data will be collected as normal operation at the terminal station, and then in the attack.
Detection of anomalies in network traffic using compression methods
Keywords: DoS; DDoS; Wireshark; komprese; Human; LZ77; PING; hping3; ood; anomálie; DoS; DDoS; Wireshark; Compression; Human; LZ77; PING; Hping3; food; anomaly