Přestavba experimentálního vozidla Formula Faster - Zarambukas, Michalis (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Hlavním úkolem této diplomové práce je přestavba hnacího agregátu u experimentálního vozidla Formule Faster. Jedná se o změnu stávajícího hnacího agregátu Ford Kent 1600cc za agregát Škoda 1,4 MPI. Následujícím úkolem je analýza kinematických vlastností přední nápravy s následnou optimalizací a změnou konstrukce uložení řídící tyče související se sbíhavostí a propružením. Poslední část se zabývá změnou uchycení volantu, přestavbou na odnímatelný volant pomoci rychlospojky.

The main purpose of this diploma thesis is the experimental vehicle Formula Faster engine reconstruction. The current Ford Kent 1600cc engine will be replace by the Škoda 1.4 MPI engine. The next task is to analyse kinematic properties of the front axle and subsequent optimization and transformation of steering rod placing which relates to wheel toe and bump travel. The last part is concerned with steering wheel mounting transformation, concretely with reconstruction to obtain removable steering wheel using rapid coupling.
Experimental Car Formula Faster Rebuild
Keywords: Přestavba hnacího agregátu; zdvih kol; sbíhavost kol na propružení; MBS; simulace modelu; rychlospojka volantu; Engine reconstruction; wheel toe; bump travel; MBS; simulation; rapid coupling