Futuristický kokpit moderního letounu - Zembjaková, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2018)
Táto bakalárska práca sa zaoberá modernou vizualizáciou letových dát. Obsahuje historický vývoj návrhu vizualizácie letových dát v pilotnej kabíne a súčasné trendy vizualizácie letových dát. Ďalej je v práci popísaný matematicko-fyzikálny popis lietadla, návrh vizualizácie futuristického displeja so zameraním na jednopilotnú prevádzku a jeho samotná implementácia v prostredí 3D grafického softvéru. Aplikácia je navrhnutá pre použitie v leteckom simulátore.

This bachelor thesis addresses modern visualization of flight data. It includes the historical development of the flight data visualization design and current flight data visualization trends. Further, thethesisdescribesamathematicalandphysicaldescriptionofanaircraft, a proposal for the futuristic display with focus on the Single Pilot Operations and its implementation in a 3D graphic engine environment. The application was designed to be used in the flight simulator.
Futuristic Aircraft Cockpit Design
Keywords: vizualizácia letových dát; futuristický kokpit; priehľadový displej; jednopilotná prevádzka; letecký simulátor; virtuálna realita; Unity 3D; Flight Data Visualization; Futuristic Cockpit; Head-Up Display; Single Pilot Operations; Flight Simulator; Virtual Reality; Unity 3D