Programování mikrokontrolérů c2000 v programu MATLAB/Simulink - Šoupal, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2020)
Cílem této práce je prozkoumat možnosti metody automatického generování kódu, popsat koncept tvorby aplikace ve vybraném prostředí MATLAB/Simulink pro vývojový kit Texas Instruments LaunchPad a vytvořit pro něj aplikaci pro řízení DC a asynchronního motoru v tomto prostředí. Práce se zaměřuje na detailní popis aplikace, která spočívá v unipolárním/bipolárním řízení H-můstku výkonového měniče pro DC motor, měření výstupních proudů, otáček a jejich zobrazování v reálném čase s pomocí sériové linky. Dále se práce zabývá skalárním a vektorovým řízením asynchronního motoru. Všechny aplikace jsou vytvořeny v prostředí MATLAB/Simulink. Jsou k dispozici v přílohách práce spolu s naměřenými veličinami.

The aim of this thesis is to explore possibilities of rapid control prototyping, describe the concept of creating the software application in MATLAB/Simulink environment with use for development kit Texas instruments LaunchPad and create an application for DC and induction motor control in this environment. This work describes the application for unipolar/bipolar control H-Bridge of power converter for DC motor, measurement of output currents, speed and its displaying in real time using serial control interface. This thesis also desribes scalar and vector control of induction motor. All software applications with measurements are created in MATLAB/Simulink and attached to the thesis.
MATLAB/Simulink Model Based Design Using C2000 Microcontrollers
Keywords: Automatické generování kódu; pulsní šířková modulace; unipolární/bipolární řízení; ADC převodník; enkodér; regulátor proudu; regulátor otáček; MATLAB; Simulink; blokové schéma; DC motor; asynchronní motor; skalární řízení; vektorové řízení; Parkova transformace; Clarkové transformace; Rapid control prototyping; pulse width modulation; unipolar/bipolar control; A/D converter; encoder; current regulator; speed regulator; MATLAB; Simulink; block diagram; DC motor; induction motor; scalar control; vector control; Park transformation; Clarke transformation