Technická inovace jako nástroj ke zvýšení konkurenceschopnosti drátové pily na globálním trhu - Krkoška, Kamil (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Diplomová práce je zaměřena na využití technické inovace jako nástroje pro zvýšení konkurenceschopnosti drátové pily na řezání křemíku. V práci jsou popsána teoretická východiska při řešení problematiky inovací produktu. Na základě analýzy trhu, názorů zákazníků a výsledků funkční analýzy jsou v diplomové práci navrženy inovace, které by měly přispět ke zvýšení konkurenceschopnosti produktu na globálním trhu.

The diploma thesis is focused on the use of technical innovation as a tool for increasing competitiveness of the wire saw for cutting silicon. In the paper are described theoretical bases for solving of product innovation. Based on market analysis, customer feedback and the results of functional analysis, in the diploma thesis are proposed innovations, which should contribute to increase competitiveness of the product on the global market.
Technical Innovation as Tool for Higher Competitiveness of Wire Saw on Global Market
Keywords: křemíková deska; drátová pila; inovace; konkurenceschopnost; funkční analýza; funkce; hodnota; funkčnost; nákladovost; silicon wafer; wire saw; innovation; competitiveness; functional analysis; function; value; functionality; costs