Sportovní centrum v Pardubicích, příprava realizace stavby - Sikelová, Tereza (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2024)
Cílem této diplomové práce je zpracování přípravy realizace stavby Sportovního centra v Pardubicích. Konstrukční systém objektu je stěnový, zděný z tvárnic Porotherm. Stropní konstrukce jsou tvořeny prefabrikovanými panely. Práce se zabývá studií realizace hrubé stavby, technologickými předpisy a kontrolním a zkušebním plánem pro provádění zelené střechy a provětrávané fasády, zařízením staveniště, návrhem mechanizace, bezpečnostními aspekty, hlukovou studií a porovnáním zelených střech. Dále práce zahrnuje časový a finanční plán výstavby hlavního stavebního objektu. Součástí práce je výkresová část.

The aim of this master's thesis is the elaboration of a preparation of construction implementation of the Sport Center in Pardubice. The construction system of the building is wall-mounted, made of Porotherm blocks. Ceiling structures are made from prefabricated panels. This thesis covers the study of rough construction implementation, the technological regulations and control and testing plan for the implementation of green roof and ventilated facade, construction site equipment, mechanization design, safety aspects, noise study, and comparison of green roofs. Furthermore, the thesis includes the time and financial plan for the construction of the main building structure. The work encompasses a drawing section.
Sports Centre in Pardubice, Preparation for Construction
Keywords: Realizace; zelená střecha; provětrávaná fasáda; betonáž; Porotherm; Spiroll; technická zpráva; zařízení staveniště; technologický předpis; časový harmonogram; položkový rozpočet; kontrolní a zkušební plán; bezpečnost; Preparation of construction implementation; green roof; ventilated facade; concrete casting; Porotherm; Spiroll; technical report; construction site equipment; technological regulation; time plan; financial plan; control and testing plan; safety