Hodnocení výkonnosti podniku působícího v zemědělství - Dušková, Monika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce se zaměřuje na hodnocení výkonnosti podniku působícího v zemědělství. Nejprve je vysvětlena výkonnost podniku a způsoby jejího měření a hodnocení. Poté je představen vybraný zemědělský podnik, je provedena analýza jeho výkonnosti s využitím strategické a finanční analýzy a komparace výsledků s konkurenčními podniky. V poslední části práce jsou představeny návrhy k udržení výkonnosti podniku a postup jejich implementace.

The thesis focuses on the performance evaluation of a company operating in agriculture. First, the performance of the company and the methods of its measurement and evaluation are explained. Then, a selected agricultural company is introduced, its performance is analysed using strategic and financial analysis and results are compared with competing companies. The final section of the thesis presents proposals to maintain the company's performance and the process of their implementation.
Performance Evaluation of an Agricultural Company
Keywords: benchmarking; finanční analýza; strategická analýza; výkonnost podniku; zemědělství; benchmarking; financial analysis; strategic analysis; business performance; agriculture