Hudební světelný efekt - Grygar, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá principy a možnostmi realizace hudebního světelného efektu, který dokáže ovlivnit náš celkový vjem reprodukované hudby. Součástí této práce je návrh a realizace spektrálního analyzátoru, anti-aliasingového filtru a výkonových částí pro připojení výkonnějších světel. Spektrální analyzátor počítá na základě Rychlé Fourierovy transformace (FFT) a výsledné spektrum je zobrazováno na LED bargrafy. V teoretické části je blíže popsán princip převodu analogového signálu na digitální. Na základě těchto poznatků je diskutován výběr vhodného mikrokontroléru.

This work is focused on music baset light effect, it´s principles and possibilities of realization. Music based light effect can affect our perception of reproduced music. This work include design and realization of spectral analyzer, anti-aliasing filter and output power parts. Spectral analyzer uses Fast Fourier transform (FFT) to count resulting spectrum, which is displayed on LED bargrafs. In the theoretical part the priciples of analog to digital conversion are closer described. According to this information, selection of suitable microcontroller is discused.
Music based electronic light effect
Keywords: Mikrokontrolér; spektrální analýza; Fourierova transformace; anti-aliasing; filtr; barevná hudba; Microcontroller; spectral analyzer; Fourier transform; anti-aliasing filter; colored music