3D šachy s využitím Leap Motion - Smejkal, Václav (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá pohybovým ovladačem Leap Motion. Výstupem práce je šachová 3D hra, která nabízí ovládání pomocí tohoto zařízení. Teoretická část popisuje historii podobných vstupních zařízení, Leap Motion a grafický nástroj OpenSceneGraph, který je použit pro vytvoření 3D scény hry. Praktická část práce potom popisuje návrh a implementaci aplikace a vyhodnocení použitelnosti ovládání aplikace na základě testování.

This Bachelor thesis deals with Leap Motion controller. The goal of this project is 3D chess game which can be controlled by Leap Motion device. Theoretical part of this thesis describes history of similar input devices, Leap Motion and OpenSceneGraph graphics toolkit which is used to create 3D scene. Then, practical part describes design and implementation of application and evaluation of usability of application control based on testing.
3D Chess with Leap Motion
Keywords: Leap Motion; pohybové ovládání; šachy; 3D grafika; počítačové hry; OpenSceneGraph; OSG; Qt; Leap Motion; motion control; chess; 3D graphics; computer games; OpenSceneGraph; OSG; Qt