Stanovení hodnoty podniku - Bednář, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Předmětem diplomové práce je ocenění podniku SPIN spol., s.r.o. na základě výnosových metod ocenění. V první části práce jsou vymezena teoretická východiska, z kterých vychází praktická část. V analytické části práce je vypracována strategická analýza, finanční analýza podniku a je vypracován finanční plán pro prognózované období. V praktické části je podnik oceněn pomocí výnosové metody diskontovaných peněžních toků. V závěru je uvedena hodnota podniku k datu 1. 1. 2015.

The subject of master´s thesis is valuation of the company SPIN spol., s.r.o. using the yield valuation method. The first part of thesis defines the theoretical basis on which it is based on practical part. The analytic part is dealing with strategic analysis, financial analysis and is elaborated financial plan for the forecasted period. The company is valued using discounted cash flow method in practical part. The conclusion of thesis contains the value appreciation on 1. 1. 2015.
Value Estimating of Company
Keywords: Strategická analýza; finanční analýza; SWOT analýza; generátory hodnoty; finanční plán; průměrné vážené náklady na kapitál; metoda diskontovaného cash flow.; Strategic analysis; financial analysis; SWOT analysis; generators of value; financial plan; the weighted average cost of capital; discounted cash flow method.