Variantní řešení obchvatu Rosic - Plucarová, Eva (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem diplomové práce je navrhnout a posoudit variantní řešení severního obchvatu silnice I/23 okolo města Rosice, nacházejícího se v Jihomoravském kraji, přibližně 25 kilometrů západně od města Brna. Jsou zpracovány tři varianty. Varianta A a varianta B se na západě plynule napojují na obchvat sousední obce Zastávka. Varianta A poté kopíruje návrh v územním plánu a prochází zastavěnou částí města Rosice, v oblasti ulice Na Mýtě. Varianta B je navržena za účelem eliminovat průchod touto oblastí a obchází Rosice severně, za sídlištěm Kamínky. Varianta C je navržena pro případ neexistence obchvatu obce Zastávka a napojuje se na stávající silnici I/23 v obci Zastávka, v oblasti křižovatky ulic Lipová – Stará osada. Cílem obchvatu je odvádět tranzitní dopravu projíždějící v současné době městem Rosice.

The goal of the diploma thesis is to design and to assess a solution of a northern bypass of the road I/23, which will divert a transit traffic from Rosice. The town is situated approximately 25 kilometers west of Brno, in the South Moravian region. Three variants are worked out. The variant A and the variant B connects smoothly with a bypass of a neighboring village Zastávka. The variant A then copied a route designed in a local development plan and goes through a built-up part of the town Rosice in the area of the street Na Mýtě. The variant B is designed to avoid passage through this area and bypasses Rosice in north, behind a housing estate Kamínky. The variant C is designed in case an absence of a bypass of the village Zastávka. It connects with existing road I/23 in the village Zastávka in the area of an intersection of streets Lipová – Stará osada. The goal of the bypass is to divert the current transit traffic from Rosice
Variants of Bypass Rosice
Keywords: obchvat; silnice; Rosice; varianty; bypass; road; Rosice; variants