Návrh zásobníku na sypký vápenný hydrát - Perna, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato diplomová práce řeší návrh hlubokého zásobníku na sypký vápenný hydrát pro technologická zařízení čistíren odpadních vod. Je zde proveden rozbor volby typu a konstrukce zásobníku, návrh rozměrů a pevnostní výpočet zásobníku. Je zde popsána možnost vzniku klenby při vyprazdňování a její potlačení pomocí aktivních a pasivních prvků napomáhající toku. Popis aktivních a pasivních stavů napjatosti materiálu v zásobníku.

This diploma thesis is solving systems design of silo for a powdery lime hydrate for technology equipment in a sewage works. There is analysis of type choise and silo construction, dimension design and silo strenght calculation. There is described possibility of empty space creation during the emptying and how to reduse them with the aid of active and pasive elements conductive to flow. Description of active and pasive cases of stress in silo material.
Project of silo for powdery lime hydrate
Keywords: zásobník; silo