Komfortní klimatizační systémy a jejich použití - Trávníček, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem faktorů určujících stav vnitřního prostředí budov, kde člověk pobývá. Dále je uvedeno rešeršní rozdělení, porovnání a použití jednotlivých komfortních klimatizačních systémů. Některé klimatizace umožňují využití zpětného získávání tepla. V práci jsou uvedeny možnosti využití tepelných čerpadel.

This bachelor work deal with analysis factors determining state of inside environment of buildings, where human resides. In next step is mentioned research fission, comparison and using single comfort air conditioning systems. Some air conditioning make possible usage backward obtaining heat. In work are mentioned possibilities usage heat pumps.
Comfort Air Conditioning Systems and Application
Keywords: Mikroklima; rovnice tepelné pohody; čistota vzduchu; klimatizace; klimatizační systémy; tepelné čerpadlo; Microclimate; equation of termal comfort; air purity; air conditioning; air conditioning systems; heat pump